fbpx

Vi har samlat musikbranschens elit

– Här finner du våra erfarna undervisare som genom deras individuella
spetskompetenser kommer hjälpa dig ta nästa steg in i musikbranschen
IMG_6893

Erik Gossas

Referenser: United Screens, United Screens Music

Erik Gossas är musikentusiasten med en särskild kärlek till musik i rörligt format. Erik arbetar som operativ chef på United Screens Music, där han ansvarar för artist & label relations- och digital rights-avdelningarna. Dessförinnan jobbade Erik med digitala rättigheter, Youtube-strategier och artisthantering på influencernätverket United Screens, fram till 2019 när han
var med och startade upp dotterbolaget United Screens Music.

Några av de artister som Erik jobbat med under åren är Alan Walker, Zara Larsson, PelleK, Frog Leap Studios, Kapten Röd, Raon Lee, Einár och Mimikry. Erik är utbildad inom Music and Event Management på Linnéuniversitetet. Dessutom har han studerat Music Business vid California State University, Chico, USA.

emma-svensson

Emma Svensson

Referenser: Warner Music Sweden, Aftonbladet, Microsoft/MSN, Vattenfall, Universal Music Sweden

Emma Svensson är Digital Marketing Manager på Warner Music Sweden. Hon ansvarar för att ta fram digitala kampanjplaner och strategier för svenska och internationella artister, samt varumärkena Topsify och Absolute Music i Spotify.  Emma är även ansvarig för Warners Musics YouTube-kanal. Några av de artister Emma jobbat med är Håkan Hellström, Miriam Bryant, Coldplay, Måns Zelmerlöw och Ed Sheeran. 

Några av de artister Emma jobbat med är Håkan Hellström, Miriam Bryant, Coldplay, Måns Zelmerlöw och Ed Sheeran. 

Emma är utbildad journalist men efter en snabb sejour på Aftonbladet sadlade hon om och jobbar idag på Microsoft/MSN, Vattenfall och Universal Music Sweden.

BjornSjogren

Björn Sjögren

Referenser: FKP Scorpio, BMG Chrysalis, MTA Production

Björn Sjögren arbetar sedan 2014 på FKP Scorpio Sverige. Där ansvarar han för ticketing, vilket innebär att han sköter kontakten med biljettföretagen, samt följer och analyserar försäljningen till bolagets konserter och festivaler. På festivalerna Where’s The Music? och Bråvalla Festival ledde han även arbetet med festivalarmbandsutlämning.

Björn har axlat olika roller, såsom marknads-, boknings- och ekonomiassistent. På konsertsidan har han jobbat med bl a Justin Bieber, Radiohead, Celine Dion, Håkan Hellström och Pusha T.

Björn är utbildad inom Music & Event Management vid Linnéuniversitetet. Efter universitetet jobbade han på BMG Chrysalis, MTA Production och som turnéledare.

Johan Majer

Johan Majer

Referenser: Universal Music & Brands, Nöjesguiden, Oatly

Johan har 10 års erfarenhet av att jobba med olika typer av partnerskap inom musik-, media- och populärkultur. Under åren har han skapat musik- och innehållsstrategier för både stora svenska och internationella varumärken.

Mellan 2016 och 2019 var Johan Sverigechef för Universal Music & Brands som är Universal Music globala funktion för att skapa samarbeten mellan varumärken och Universals musik, artister och olika produkter. Idag arbetar han med Partnerships för Oatly.

hilda2

Hilda Sandgren

Referenser: MTA Production

Hilda Sandgren grundade produktionsbolaget MTA Production AB år 2000 efter flera års arbete inom musik- och teaterindustrin. MTA Production specialiserar sig på att skapa, producera och boka turnéer samt genomföra konserter.

Idag arbetar MTA Production exklusivt med ett 80-tal artister och koncept. Viljan att alltid leverera kvalitet, oavsett vem man samarbetar med har gjort att företaget byggt nära relationer med både artister och arrangörer.

bild

Jonas Fläckerud

Referenser: The Stockholm Act, FKP Scorpio, Gather

Jonas Fläckerud är generalist, som kan lite om mycket. Under årens arbete med kommunikation och arrangörskap har han studsat mellan fin- och fulkultur, såväl som kommersiellt och ideellt arbete. 

Jonas har bland annat arbetat med FKP Scorpio, Luger/Live Nation, Riksteatern, STIM, Trädgården, Billetto, Nattskiftet, Höj Rösten, Way out West, Fritz’s Corner, Sthlm Kulturfestival, Umeå Open och Stockholm Resilience Center.

_MG_8423

Lydia Kellam

Referenser: The Swede Beat, Kellam Communication, SVT, Blixten & Co

Lydia Kellam frilansar inom sociala medier och digital kommunikation och har jobbat med marknadsföring av musik i både Stockholm och New York. Med ett starkt driv för strategi, digital kreativitet och storytelling hjälper hon företag inom musik och andra branscher att bli bättre på sociala medier och digital kommunikation. Hon har bl.a. jobbat med Blixten & Co, Warner Music SwedenSoundtrap och The Indie Business Toolbox.

Lydia har även drivit nättidningen The Swede Beat som uppmärksammade svensk musik, mode och kultur mot amerikansk publik. I samband med tidningen anordnade hon event, klubbkvällar, DJ-spelningar och samarbeten med bl.a. Svenska Institutet, Rough Trade Records Export Music Sweden och Monki. Hon är dessutom utbildad vid Uppsala Universitet och Bergs School of Communication.

alex

Alex Esser

Referenser: Deezer Nordics, HMWL, Tunaspot, We Manage With Love,

Alex Esser är verkställande direktör för Deezer Nordics, där han ansvarar för streamingstjänsten i Sverige, Danmark och Norge. Han är även en av grundarna av HMWL, ett elektronisk skivbolag där Alex arbetar som A&R och har hand om marknadsföring.

Tidigare har han bland annat varit med och startat musikplattformen Tunaspot, som vunnit pris för ”Årets musikinnovation” av danska Musikparlamentet. Innan det arbetade han på We Manage With Love, en nordisk DJ-byrå som samarbetade med partners som Heineken, Red Bull och Pioneer. Alex har tagit masterexamen på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Han har vid flera olika tillfällen blivit uppmärksammad i media för sina projekt och sitt entreprenörskap.

Peter

Peter Åstedt 

Referenser: Live at Örebro, Musichelp Publishing, DFR/Distrosong, SOM

Peter Åstedts har i över 25 år haft ett eget skivbolag, äger en del av Sveriges största showcase-festival, Live at Heart, och sitter i ledningen för SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) och Mbin (Music Business Independent Network). Peter grundade även ett av de största fysiska och digitala distributionssystemen i Sverige, DFR/Distrosong, och har hållit i ett flertal svenska showcases på internationella tillställningar så som SXSW, Canadian Music Week och CMJ.

Musichelp Publishing är namnet på ytterligare ett av hans företag som samarbetat med Sync och stora företag som Coca Cola, BMW och Microsoft. Peter har även talat på flera internationella konferenser, såsom SxSW, Future Music Forum och Canadian Music Week och hållit föredrag på universitet i både Sverige och USA.

AnnaMoore-60-crop-kopia-350x210

Anna Moore

Referenser: Moore To Be, MCA Music, Rodeo Records, Sony Music

Anna Moore är beteendevetare och jobbar som PR och artistcoach. Hon har byggt stjärnor samt hanterat framgångens baksidor med personlig coachning. 

Anna har över 20 års erfarenhet från musikbranschen och har arbetat på MCA Music, Rodeo Records och Sony Music. Anna har under sina anställningar samt på egna bolaget Moore To Be arbetat med artister som Slash, Emilia, Meja, Kapten Röd, The Poodles och Wiktoria för att nämna några.

Elena-9

Elena Smon Wolay

Referenser: Jazz Är Farligt, Lira Musikmagasin, Inkonst i Malmö, Gone Beyond Records

Elena Smon Wolay är frilansare inom musikbranschen och arbetar främst med underground artister och band. Hon driver det egna företaget Jazz Är Farligt, som för sex år sedan startade som en klubb men idag även har utvecklats till ett fanzine, en festival på Liseberg samt en barnföreställning.

Hon arbetar också bland annat som DJ, skribent för Lira Musikmagasin och med radio. Tidigare var hon Artistic Director för konst- och musikscenen Inkonst i Malmö och hon har även hunnit med att starta skivbolaget Gone Beyond Records.

Jenny BW

Jenny Gustafsson Soovik

Referenser: Paperwing, Ninetone

Jenny Gustafsson Soovik är artist, låtskrivare och producent från Göteborg. Hon har en kandidatexamen i improvisation från Högskolan för Scen och Musik och släpper sin musik som artisten Paperwing. Hon har stor erfarenhet av att initiera och driva egna projekt och idéer, från att skapa och ge ut egen musik till att arrangera konserter, festivaler och genomföra olika typer av kulturprojekt.

Idag ligger Jenny på skivbolaget Ninetone och är i processen att ge ut sitt andra fullängds-album med Paperwing.

EMIL_MG_9814HD_s

Emil Rossling

Referenser: All Things Live, Blixten & Co, Live Nation, Monstera, Beat Agency

Emil Rossling Larsson arbetar som Agent/A&R på All Things Live och representerar några av Sveriges största, mest intressanta artister just nu, såsom Miss Li, Myra Granberg, Titiyo, Emma-Lee Andersson, Kristofer Greczula, Uno Svenningsson, Tomas Andersson Wij, Nause mfl.

Under sina dryga 20 år i musikbranschen har Emil arrangerat 100-tals livespelningar, drivit eget bokningsbolag, varit manager och personlig rådgivare för artister samt arbetat som agent/A&R för världens största konsertarrangör Live Nation. Han har upptäckt och signat artister som Jose Gonzales, Anna Ternheim, Snook, Daniel Adams Ray, Kleerup, Familjen, Graveyard, Rebecca & Fiona, Adrian Lux, Niki & The Dove, Hästpojken, Cult of Luna och många fler.

Emil startade första gången som agent 2001 och hans första signering var, det då helt okända bandet, The Sounds som snabbt blev en stor succé. Genom sin karriär har han sedan fortsatt arbeta med en stor del av Sveriges mest populära artister och band.

Yuval

Yuvall Ullmann

Referenser: Studio, Cosmos Music Group/Amigo

Yuval har spenderat mycket av sitt vuxna liv i New York där han har arbetat som Label Manager för Studio, på den tiden, den andra största independent musikgrupp och distributör i Amerika. Han representerade och skapade det som behövdes för Amerikanska och Europeiska skivbolag i den Nordamerikanska marknaden som täckte många olika genre, byggde eklektisk katalog, arbetandes vid artister och smakmakare och samarbetade med internationella brands som Puma och Adidas.

Efter att ha flyttat till Sverige, Yuval tog rollen som International Label Manager hos Cosmos Music Group/Amigo och representerade företagets internationella listor i Norden.

Han studerade Digital and Strategic Communications på Berghs School of Communication och har arbetat med svenskbaserade byråer och start ups medan han fortsatte sitt arbete med internationella underhållningsmärken, artister och prisvinnande multimediaprojekt. Han har även lansera musik själv med sitt egna skivbolag.
Kerstin Sjögren bild sh

Kerstin Sjögren

Referenser: Fender Musical Instruments Corporation, Hi-Fi Klubben, SVT

Kerstin Sjögren har över 30 års erfarenhet av marknadsföring och projektledning inom underhållningsbranschen. Hon kommer närmast från Fender (FMIC), där hon sedan 2009 varit Marketing Manager och ansvarig för Artist Relations i Norden och Baltikum. Att arbeta med musiker är ett ständigt pågående arbete med att bygga förtroende, skapa förutsättningar, se och utveckla framgångsrika samarbeten med såväl nya som väletablerade musiker och artister.

Innan Fender var Kerstin med och byggde upp Hi-Fi Klubben – Nordens största specialistkedja inom hemelektronik, där hon var Marketing Manager för butikerna i Sverige. 

Kerstin har också en stor erfarenhet av direktsänd TV, då hon varit projektledare för ett av Sveriges mest sedda nöjesprogram på Sveriges Television.

Per Alexanderson

Per Alexanderson

Referenser: Liseberg, Hultsfredsfestivalen, Malmöfestivalen, P3/SR, SVT, Bonniers Musiklexikon, National

Per Alexanderson är sedan år 2011 underhållningschef på Liseberg, med ett ansvar för bokningar av artister till nöjesparkens stora scen. Under åren har Per bokat internationella världsartister som Snoop Dogg, Mary J. Blige, Alice Cooper och Emmylou Harris, men också populära svenska namn som Oskar Linnros, First Aid Kit, Veronica Maggio och Hov1.

Per är en av grundarna till Hultsfredsfestivalen där han axlade rollen som både VD och ordförande i ledningsgruppen. Per är även delägare i skivbolaget National och varit festivalchef för Malmöfestivalen, musikchef för P3/SR, frilansat på SVT som redaktör, varit medförfattare till Bonniers Musiklexikon och projektlett radioserien “Livet är en fest”.

Daniel Johansson sh beskåret

Daniel Johansson

Referenser: Göteborg & Co, PK Musik,
KB West

Daniel Johansson har varit verksam i musikbranschen i drygt 12 år. Han startade sin bana som produktionsansvarig på PK Musik och blev sedan delägare och promotor hos en av Sveriges största konsertarrangörer, Kulturbolaget (KB West). Genom åren har Daniel bokat och arbetat med hundratals artister runt om i Norden och har arbetat med allt från lokala akter till globala världsstjärnor, som t.ex Beach Boys, Kevin Costner och Robert Plant.

Sedan 2018 ansvarar Daniel för programmet på de större scenerna på Gothenburg Culture Festival (tidigare Göteborgs Kulturkalas), en av nordens största kulturfestivaler med över 1,5 miljoner besök och över 1000 programstarter.

Alexander Bernhard sh

Alexander Bernhard

Referenser: Blue Note Records, Barkley Kalpak Agency, Timing Scandinavia, Berklee Collage of Music, Musicians Institute

Alexander Bernhard har jobbat inom underhållnings, events- och mötesbranscherna stora delar av sin karriär, och har således samlat på sig massvis av teoretisk och praktisk erfarenhet. Alexander har arbetat som musiker, producent och undervisare. Därtill har han arbetat med A&R på Blue Note Records i New York, och genomgått utbildningar vid Berklee College of Music och Musicians Institute.

I sin roll som exekutiv producent i eventbranschen har han också producerat, köpt upp och förmedlat underhållning inom affärsvärlden och även som CMO för det internationella företaget Enefit.

Louise Hammar sh

Louise Hammar

Referenser: Kning Disk & Kween Disk Music, Delabel Music Publishing, Blue Mountain Music, EMI Music, Telegram Rights/Studios

Louise Hammar är manager och partner på skivbolaget Kning Disk och Kween Disk Music där hon hanterar en rad olika internationella skivbolag. Hon har varit aktiv i musikbranschen i 20 år, med arbetslivserfarenhet som bland annat VD för publishingbolaget Delabel Music Publishing och Blue Mountain Music och som Head of A&R hos tidigare musikbolaget EMI Music.

Utöver det har Louise varit producer på Martin Scorseses framgångsrika dokumentär ”The History of Blues” samt varit exekutiv producent för musikprogrammet till Olympiska spelen i Aten 2004. Tidigare har hon även varit partner och VD för indieskivbolaget Telegram Rights/Studios.

pelle

Pelle Eriksson

Referenser: Border Music Scandinavia, Folk & Rock

Pelle Eriksson har jobbat i musikbranschen i 35 år. Pelles ingång i branschen startade med ett stort och brett musikintresse, som resulterade i ett jobb på anrika Göteborgsbutiken Folk & Rock. Denna butik blev under resans gång distributionsbolaget Border Music Scandinavia som idag är det största oberoende distributionsbolaget för fysisk musik (vinyl och CD) i Skandinavien.

Idag ansvarar Pelle för de mesta av repertoaren på bolaget. Han håller i kontakten med flertalet av de internationella kontakterna, ansvarar för den nordiska försäljningen via bolagets fyra kontor belägna i Göteborg, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo samt ansvarar för informationsflödet. 

Petter-Seander-2019-1-blackwhite

Petter Seander

Referenser: Birds Will Sing For You, Birds Records

Petter Seander är grundare till PR/press och management-företaget Birds Will Sing For You. Petter jobbar till största delen med independentakter och har samarbetat med en stor del av de svenska indielablarna på PR-sidan.

Under de senaste åren har Petter bland annat företrätt artister som Sarah Klang, Mando Diao, Saga Becker, Rickard Söderberg, Vasas Flora och Fauna, Moto Boy, och Love Antell. 

Innan Birds Will Sing For You arbetade Petter som heltidsmusiker under ett flertal år, ett perspektiv som finns med i allt företaget gör.

Ida-Lee_bild

Ida-Lee Brandel

Referenser: Musikförläggarna, kulturarbetsgivaren Musikalliansen, Peace & Love, UNG 08, FST, STIM 

Ida-Lee Brandel har i 10 år arbetat inom musikbranschen, bl.a. på branschorganisationen Musikförläggarna, som kulturarbetsgivare på Musikalliansen och som frilansande konsult med festivaler som Peace&Love, UNG 08 samt uppdrag för FST och STIM. 

Ida-Lee är utbildad projektledare från utbildningen Musik-och Eventarrangör och har även erfarenhet från olika slags projekt, alltifrån mindre klubbkvällar till mässor, prisgalor, utbildningsdagar och konferenser. Senaste utmaningen är i egenskap som Music Supervisor inom film, tv och reklam. Under åren har hon byggt upp ett gediget kontaktnät inom hela den breda musikbranschen såväl som inom kulturlivet.

Processed with VSCO with b1 preset

Linn Björlund

Referenser: Edition Björlund

Linn Björlund har en bakgrund från publishing-företaget Edition Björlund, där hon varit Creative Manager. I samband med Edition Björlund var hon med och startade upp ett independentskivbolag som fokuserar på att signa nya ‘up-and-coming’ artister. Linn har också tidigare varit Manager Assistant för Panda Da Panda, samt Manager för En Drös Poeter, Luma och Vilma Colling.

Linns huvudprojekt vid Edition Björlund var att synkronisera deras katalog, innehållande 400 000 låtar, sammanställa co-writes samt att hålla kontakten med författare och producenter. Hon började som administrativ konsult och PR-konsult i företaget då hon läst PR och Kommunikation vid både Stockholms Universitet och Bergs School of Communication. Linn har även studerat musikrätt vid Linnéuniversitetet.

agneta bw

Agneta Josephson

Referenser: Microsoft, Minnesota Communication, Zelmerlöw & Björkman Foundation

Agneta Josephson har en lång, gedigen bakgrund som projektledare inom event. Resan började då hon som 24-åring blev projektledare på Microsofts eventavdelning i Sverige och som många år senare resulterade i titeln byråchef för Brand Engagement-byrån Minnesota Communication.

Agneta har också agerat insamlingschef på stiftelsen Zelmerlöw & Björkman Foundation och är fortfarande engagerad där men nu som volontär. Idag är Agneta kursansvarig för flertalet kurser på Musik- och arrangörsutbildningen i Nyköping, sitter i ledningsgruppen för samma utbildning, håller kortare föreläsningar om projektledning samt skriver på en bok i projektledning inriktad på mötes- och kommunikationsbranschen.

marcus del2

Marcus Törncrantz

Referenser: Törncrantz Musik

Marcus Törncrantz management har bland annat jobbat med Bob Hund (de första 20 åren) och Moon City Boys. För Marcus betyder management att man jobbar bakom sina artister och hjälper dem med allt som de inte klarar av själva. Han har varit turnéledare, scentekniker, bandens företag och – viktigast – den med högst ansvar.

Hans ordningssinne och strategier har varit stor del i att skapa högst respekterade och framgångsrika artister. Han har jobbat med kampanjer som har gett Guld- och Silverägg, Expressens Spelmanspris, Rockbjörn och Grammisar.

Få är så mångfacetterade som Marcus. Han har sålt synkar till Calvin Klein. Utöver detta har han drivit poptidning, komponerat reklamjinglar, gjort radio- och TV-program. Han är dessutom aktiv som DJ och artist.

utbildare martin svart-vit

Martin Gustafsson

Referenser: Republic 66, Let’s Make Love Great Again, Stockholm Live, Bauer Media, Kulturbolaget
2016 gick flyttlasset till Stockholm när Martin rekryterades som Brand Manager för radiostationerna Rockklassiker, Vinyl FM och Svensk Pop på mediehuset Bauer Media. Han fick där ansvaret för all marknadsföring, alla samarbeten och alla partnerskap rörande dessa tre radiostationer. Bland annat gjordes stora kampanjer tillsammans med Sweden Rock Festival, SkiStar, Hantverkargalan och Fristads för att nämna några.

Efter nästan 4 år på Bauer Media gick Martin vidare i samband med en omorganisation och har sedan dess jobbat med sponsorer och partnerskap för både Stockholm Live och Stiftelsen Let’s Make Love Great Again. Utöver detta frilansar han för PR-byrån Republic 66, sitter i Rockskolans Advisory Board, föreläser om marknadsföring för musiker på Studiefrämjandet med mera.

sissi_pic-e1573125760531-blackwhite

Sissi Hagald

Referenser: ART:ERY, MNW Records, BMG Sweden, Hagald & Eriksson AB

2003 drev Sissi tillsammans med kollegan Jonas Eriksson juristfirman Hagald & Eriksson AB. Sissi företrädde främst artister, låtskrivare och producenter. Bland klienterna återfanns artister som Ghost, In Flames, NONONO, Zara Larsson samt svenska välbekanta namn såsom Norlie&KKV, Maskinen, Infinite Mass och John De Sohn. Under denna tid startade Sissi även ett management under Hagald & Eriksson paraplyt. Första året släpptes ”Du Swipa Höger” med artisten Emil Berg Warner.

Sedan 2017 jobbar Sissi på ART:ERY Music Group som kreativ chef där tonvikten ligger på traditionellt A&R arbete samt ansvar för studion som är den gamla anrika Decibel Studion vid Slussen där merparten av den svenska eliten, såsom Veronica Maggio, Ace Of Base, Lykke Li, First Aid Kit men även storheter som Céline Dion, Kelly Clarkson och Backstreet Boys har spelat in sina skivor. ART:ERY är hem till bland annat Mwuana, ORKID och Kanadensiske COTIS.

69573062_10216020547127118_4990275329596588032_n-blackwhite

Mirre Sennehed

Referenser: Subkultfestivalen, Arrangörer utan Hinder, Creative Point

Mirre Sennehed arbetar som projektledare för Creative Point, ett projekt som drivs av föreningen Arrangörer utan Hinder i Göteborg. Ett projekt som strävar efter en mer tillgänglig kulturscen där personer med olika funktionsvariationer får chans att bli arrangörer inom kultur-och eventbranschen.

Mirre har stor erfarenhet av att arbeta med bidrag, samt ideella och samhällsnyttiga projekt. 2016 grundade hon Subkultfestivalen ihop med den ideella föreningen Subvox. Subkult är en 3-dagars utomhusfestival med camping i Trollhättan.

Mirre Sennehed startade sin karriär som klubbarrangör/DJ i Göteborg 2008, och har sedan dess drivit eget företag som klubb- och konsertarrangör. Vid sidan av arrangörskapet är hon även författare till 3 böcker och föreläser om att leva med ADHD som driven entreprenör.

unnamed (2)

Pierre Torwald

Referenser: Göteborgs Baroques, GöteborgsOperan AB
Pierre Torwald har som egenföretagare arbetat som trumpetare sedan hösten 1997 med ca 100 konserter om året, främst som kammarmusiker och solist.
Som musiker har Pierre turnerat i såväl USA, Kina och Europa och spelat i både radio och TV. 2003 var han med och startade Göteborg Baroque som vuxit till den en av de största fria ensemblerna i Sverige med egenproducerad verksamhet.

Sedan 2015 är Pierre VD och har specialkunskap kring moms i kultursektorn. Han leder en verksamhet med 45 konserter om året, en festival och omkring 100 musiker. Våren 2020 tog Pierre även examen från ekonomprogrammet vid Handelshögskolan i Göteborg.

image001

Robert Olausson

Referenser: Universal Music Sweden

Robert Olausson är Senior Project Manager och mentor på Universal Music Sweden. Han har en stor passion för musik, emotionell kommunikation, talang-genererat content, star performance, social intelligens, AI & collective genius.