10 musikfilmer att se i helgen!

Det närmar sig helg och fredagsmys! Och vad passar bättre på helgen än filmkvällar? Vi på Innovative Music Management har tagit fram några filmer med temat musik, både gamla godingar och nya mästerverk!

  1. Elvis 

Berättelsen om legendaren Elvis Presleys musikfyllda liv. Hur han gick från okänd till världskänd, bröt de normativa uppträdandena och hans komplicerade förhållanden till sin manager, partner och kändiskapet. 

2. Tár

En biografi om Lydia Tár, den första kvinnliga chefsdirigenten för en tysk orkester. Här får man ta del av vackert filmande, magiska kompositioner och skildring om en kvinnas framgång i en mansdominerad bransch. 

3. Whiplash

En ung kille och hans avancerade trumspel. Filmen handlar om hur hans musiklärare pressar honom till framgång, även om det gäller att gå över diverse gränser. Det är en musikalisk thriller, en väldigt sällsynt genre!

4. Frank

Drömmen om att starta ett band har alla haft någon gång. Ett coolt band som spelar coola låtar. Nästan vad den här filmen handlar om, utöver att bandets grundare har ett gigantiskt låtsashuvud. En minst sagt speciell film med många märkliga inslag.

5. The devil and Daniel Johnston

Dokumentären om ett låtskrivande geni som är bipolär. Daniel har arbetat med världsstjärnor och tampas med tuffa psykiska besvär. Med värme, och något obehag, skildrar den kreatörens framgångssaga, som inte bara går rakt upp.

6. Stop makin sense

Har du hört låten Psycho Killer? En klassiker från 80-talet. I denna film får man följa rockbandets Talking Heads konserter, skaparna av låten. Den Oscarsbelönade regissören Jonathan Demme står bakom filmen, som är ren och skär magi. Framför allt för den musikälskande.

7. I wanna dance with somebody 

Skildring av ikonen Whitney Houstons liv. En känslostark film om en av tidernas bästa R&B sångare. 

8. Känn ingen sorg

Det finns de som drömmer om att få stå på scen, men lider av scenrädsla. I ”Känn ingen sorg” får man följa en ung kille som skriver låttexter och kämpar med att överkomma sin rädsla för scenen. Den skildrar dessutom dilemmat av att ha drömmar om att bli musiker men en familjemedlem som tycker man borde skaffa sig ett ”riktigt arbete” istället. Filmen baseras på göteborgslegendaren Håkan Hellströms texter och musik.

9. Empire 
Serien där vi får följa musikvärldens alla sidor genom familjen Lyon. Den kretsar kring det fiktiva hiphop-musik- & underhållningsföretaget Empire Entertainment och dramatiken mellan medlemmarna i grundarnas familj när de slåss om kontrollen över företaget.

10. Mamma Mia
Går det att skriva en sån här lista utan att nämna den härliga filmen Mamma Mia, som utspelar sig på Grekland och är fylld av ABBA-musik. I ett letande efter sin pappa bjuder dottern Sophie in tre potentiella män till sitt bröllop. Hon hittade männen genom att läsa sin mammas gamla dagbok, fast vågar inte berätta det för sin mamma. Med sång, dans och vackra scener är detta en riktig feel-good film!


Är du intresserad av att jobba med musik? Eller sugen på att bredda ditt kontaktnät inom musikbranschen?
Anmäl dig till vår utbildning här innan 30 september!