Om oss

Vi på Innovative Music Management brinner för att utveckla dina kompetenser och ditt nätverk i musikbranschen. Det har vi gjort sedan 2009.

Innovative Music Management är Nordens största musikbranschkurs och är för dig som vill utveckla dina kompetenser och ditt nätverk i musikbranschen. Vi sätter ihop våra kurser så att de anpassas efter våra deltagares profiler och använder oss endast av yrkesverksamma som undervisare. Detta är några av anledningarna till att våra kurser har hjälpt våra tidigare deltagare till en framtid i branschen. 

Innovative Music Management är utvecklat av kursföretaget B Group – talent development & consulting, som årligen anordnar mer än 60 olika kurser riktade till privatpersoner såväl som företag i både Sverige och Danmark. Vi har mer än 30 medarbetare och över 200 anknutna undervisare till våra kurser. B Group – talent development & consulting är ett av de ledande företagen i Norden inom kompetensutveckling inom kreativa branscher.

Filosofi & Inlärning

Ett starkt nätverk, praktiska erfarenheter och den senaste kunskapen står i fokus på Innovative Music Management.

Musikbranschen är känd för att vara en stängd bransch, där ett stort nätverk och ett starkt CV är avgörande för att skapa sig en karriär. Innovative Music Management startades därför med målet att förena den etablerade branschen med framtidens talanger. Därför är det uteslutande etablerade branschfolk som undervisar våra deltagare – helt enkelt för att säkerställa att nätverk utvidgas och att fokus sätts på de kompetenser som musikbranschen efterfrågar just nu. 

Vi sätter ribban högt och antar endast ett begränsat antal deltagare på våra kurser för att skapa de bästa förutsättningarna för undervisningen. Vi sätter fokus på både de teoretiska och praktiska områden du bör ha kunskap om för att kunna åta dig den svenska musikbranschen. 

Vi använder oss av inlärningstekniker, där teori och praktik kombineras i högsta möjliga utsträckning. Du kommer få möjligheten att arbeta lösningsorienterad med case inspirerat från verkligheten, som du sedan kan ta med dig vidare in i dina framtida projekt och arbetsliv. Våra undervisare kommer med den senaste kunskapen och teorin från branschen, som ger dig en unik och avgörande inblick i en annars stängd bransch. 

Våra undervisare kommer från

musikbranschens största aktörer

 

Kontakt

Vi erbjuder kurser i Stockholm, Göteborg, Roskilde och Aarhus

Tlf. 08 525 028 77