MUSIC BUSINESS MASTERCLASS

Med vår Music Business Masterclass-utbildning genomgår du 6 intensiva lektioner, blir ansluten till vårt mentorskapsprogram, möter musikbranschen genom verksamhetsbesök samt får en Music Business Masterclass-certifiering. Se videon eller läs mer nedan.

Kursen är uteslutande för tidigare eller nuvarande deltagare på våra grundkurser Innovative Music Management eller Innovative Artist Academy.

HÄR ÄR LEKTIONERNA SOM VÄNTAR DIG

A&R-PROCESSEN OCH PRODUCT MANAGEMENT

Denna lektion ger dig en djupgående inblick i A&R-processen och arbetet med en artist eller musikprodukt. Vi tittar på hur du skapar de bästa möjliga förutsättningarna för att nå framgång med din artist eller produkt. Utöver det får du lära dig att skapa din egen product management-strategi.

LIVEINDUSTRIN

Under den här lektionen tittar vi närmare på liveindustrin och dess avgörande betydelse för musikbranschen. Du får svar på frågor som: Vilka synergier uppstår mellan bokningsbyråer, festivaler och arenor, och hur ser ekonomin och de olika kontraktsförhållandena i livebranschen ut?

ONLINE MUSIC MARKETING: KAMPANJSTRATEGIER, SOCIALA MEDIER & DIGITAL MEDVETENHET

Under den här lektionen kommer din digitala förståelse att öka och du kommer lära dig att skapa unik synlighet för din produkt online. Vi tittar på de senaste trenderna inom digital utveckling och på vilka strategier som får dig att hamna först i kön, när du ska marknadsföra en musikprodukt. 

Vi riktar en skarp blick mot de senaste verktygen och teknologierna inom sociala medier samt dyker in i existerande fall och undersöker dess styrkor och svagheter. Du kommer dessutom lära dig att utveckla din egen kampanjstrategi.

MANAGEMENT & ARTISTUTVECKLING

Under den här lektionen kommer du lära dig vilka aspekter som är väsentliga i arbetet som manager, och du kommer få en fördjupad kunskap om managerns roll i förhållande till en artist eller musikprodukt. Du kommer dessutom lära dig hur man skapar en framgångsrik, långsiktig strategi runt en artist.  

MUSIC PUBLISHING & LICENSIERING

Musik används i en mängd olika sammanhang, allt från film, TV, webb och radio till något helt annat. Men vad betyder det egentligen att licensera musik? Vilken roll har music publishing-sällskap? och hur ser de typiska avtalen för detta ut? Dessa är bara några av frågorna som vi försöker svara på under den här lektionen.

AFFÄRSUTVECKLING

Under den sista lektionen “Affärsutveckling och examination” tittar vi på processen att utveckla sin egna verksamhet och hur man kan skapa konkurrenskraftiga och unika koncept. 

+ Verksamhetsbesök (tidigare: Universal Music, RedBull Music m.fl.)

+ Mentorskapsprogram

+ Music business masterclass-certifiering

MENTORSKAPSPROGRAM

På Music Business Masterclass arbetar vi med dig och dina projekt. Med våra mentorskapsprogram får du personlig vägledning från en ansluten mentor, där fokus ligger på din personliga utveckling. 

RESERVERA DIN PLATS

Deadline för anmälan är den 24 november eller så länge det finns lediga platser.

Datum: 1 februari, 22 februari, 7 mars, 28 mars, 25 april, 9 maj

Tid: Kl. 10 – 15

Plats: The Park, Sveavägen 98, 113 50 Stockholm

Antal platser: 14 st.

motionmailapp.com

VAD SKA JAG BETALA

& NÄR?

Reservera du din plats innan den 14 november, får du 250 kr rabatt på nedanstående priser.

Pris med rabatt: 8.250 kr.

Du är igång med eller har avslutat grundkursen under de senaste 18 månaderna.
Du betalar 400 kr när du reserverar platsen
Resterande belopp betalas över 5 månader från 25 december.

Normalpris: 9.850 kr.

Du har avslutat din grundkurs för mer än 18 månader sen
Du betalar 400 kr när du reserverar platsen
Resterande belopp betalas över 5 månader från 25 december

När du reserverar din plats inbetalar du 400 kr som bekräftelse på din reservation. Detta belopp dras av från det totala beloppet du ska betala. Det resterande beloppet betalas därefter över 5 månader med start 25 december.

 

Huvudkontor

Maglekildevej 7
4000 Roskilde

+45 71 74 74 19