20 grymma konsertlokaler

Letar du efter lokaler att ha dina spelningar på? Vi på Innovative Music Management har listat 20 ställen att söka sig till om du håller på med musik. Både gällande egna uppträdanden och arbetet runtom.

Göteborg

Brewhouse
Här möts kreativitet med entreprenörskap i Apotekarnes gamla industrilokal. Event- och musikupplevelser sammanförs och ger musikupplevelser i alla dess genrer. De beskriver sig själv som ett växthus där människor affärsidéer får växa sig större. Idéer med fokus på musik, scen och ny teknik.

Café Hängmattan 
På bottenvåningen av Musikens hus bottenvåning så arrangeras mindre konserter några gånger i veckan. Entrén är gratis och för den hungrige går det att ta del av en populär vegetarisk lunchbuffé på vardagar.

Kajskjul 8
En av Göteborgs största showrestauranger. I ett hamnskjul från 1880-talet samlas stand-up komiker, musiker och quizare. Det arrangeras event och spelningar och är en het lokal att både uppträda i och sitta i publiken.

Musikens hus
Här finns två scener som tar sig an DJ:s och uppträdande inom olika genrer. Artister från hela världen kommer till Musikens hus. Kvällarna är fyllda med nattklubb och festivaler med inhemska eller lokala band. Cirka 70 band repar härinne.

Nefertiti
Platsen för alla jazzälskare och klubbfantaster. Här är det spelningar, drinkar och amerikansk mat. Hela stället är blandning av funk, jazz och soul tillsammans med DJ:s som gör natten ung.

Oceanen 
Platsen som blivit upcoming bland nöjes- och kulturälskare. Här anordnas stand-up och konserter varje vecka. Det serveras indisk-inspirerad mat och erbjuder en härlig atmosfär. Precis som oceanen så är Oceanen aldrig stilla. Det händer alltid något.

Pustervik
Bland den mest populära scenen i Göteborg. Två våningar högt och med två scener ryms totalt 1200 personer härinne. Här har nöjes- och kulturlivet härjat sedan 1920-talet, vilket märks. Kulturlivet sitter djupt inne i väggarna, vilket sätter guldkant på varenda konsert.

Skeppet Gbg
På Sjömanskyrkans ovanplan ligger en livescen, musikstudio och restaurang. Här är det högt i tak, stämningsfull inredning och en plats för människor att mötas och livnära sitt kreativa inre. Konserter arrangeras, filmer visas, workshops anordnas, Stigberget bryggeri levererar och ekologisk, vegetarisk mat serveras.

Spike Brewery
Ölbryggeriet som får besökarna att fånga den musik och kultur som annars passerar dem obemärkt. De har en fot i bryggeriet, och den andra i musikvärlden. Här arrangeras spelningar, alltid med gratis entré, med lokala band och DJ:s.

Unity Jazz
Jazz, vin och ost. Den oslagbara trion enligt många. I en konsertlokal som påminner om ett vardagsrum känner man sig som hemma, till tonerna av live-jazz. En mysig plats för både dejt, after work och kompisgänget. Och precis mysigt att gå hit i eget sällskap.

Stockholm

Blinda tigern
Musikkollektivet med rep- och konsertlokal i en vardagsrumliknande miljö. Publiken kommer ovanligt nära bandmedlemmarna och främjar känslan av att vara hemma hos någon i Paris på 30-talet.

Fållan
Ett gammalt industriområde som gjorts om till en livemusik och mötesplats. Här finns två scener, fyra barer och en utomhusyta med flertalet street food-kök och vinbarer. Ett trendigt ställe med både stora artister och upcoming.

Glenn Miller Café
Den största och minsta jazzklubben. Lokalen är liten men jazzen är stor. Här spelar alla sorters jazzmusiker den jazz de gillar mest. Publiken kan avnjuta en fransk middag eller bara njuta av det glädjerika jammandet.

Kung Carls Jazzklubb
Hotellet som erbjuder både hotellrum, cocktailbar, fransk bistro och jazzklubb. Varje fredag och lördag uppträder jazzmusiker live. Lokalen är ombonad och mycket romantisk atmosfär.

Musikaliska kvarteret
Här finns flera scener, barer, restauranger och plats för tillställningar. Här sammanförs grannar inom olika musikgenrer. Varenda instrument, varenda kategori och musik från hela världen. Ett musikaliskt kvarter helt enkelt!

Slakthusområdet
Området håller på att utvecklas till Stockholms nya kulturdistrikt.

Hus 7: En enorm industrilokal med många underground evenemang. Väldigt vänlig för musikvideoinspelningar. 
Kapellet: Den undangömda skatten. Här kan mindre events och tillställningar hållas. Passar bra för mindre band eller mer intima spelningar.
Slaktkyrkan: Större konserter anordnas främst här, i en stilren lokal med högt i tak.  
Slakthuset: Här är det nattklubb som är uppdelat i två, för att kunna välja mellan två musikstilar. En nedsläckt lokal med många DJ:s.

Stampen
I Gamla stan hittas en världskänd jazz och rhythm’n’blues bar. Lokalen har tidigare varit en kyrka som sedan gjorts om till en pantbank och blev till sist en jazzklubb. Från taket hänger antika prylar, som instrument och uppstoppade djur, och har blivit en samlingsplats för alla åldrar. Här spelas alltifrån traditionell jazz till modern soul R&B.