5 Podcastavsnitt för musikentusiasten

Text: Fanny Isgren
FotoL Stock

Sätt på dig hörlurarna och luta dig tillbaka. Vi har samlat 5 podcast avsnitt med branschfolket i musikvärlden. Allt från marknadsdirektör på Universal och Sony Music till världskänd DJ och musikproducent och två idol jury medlemmar med stora namn inom musikbranschen. 

Scenen är din – Marknadsföring i musikbranschen

Är du nyfiken på hur man jobbar idag på de stora skivbolagen med marknadsföring, hur man får ut artister och deras musik? I podcasten scenen är din intervjuer Anna Moore, Johan Lindgren som idag arbetar som marknadsdirektör på de stora skivbolagen Universal Music och Sony Music.

Lyssna här

Scenen är din – Andreas Carlsson om sin väg till framgång

Även detta avsnitt är med Anna Moore och henne podcast scenen är din. I detta avsnitt träffar hon den före detta idol jurymedlemmen Andreas Carlsson som är ett stort namn i musikbranschen. Med fler än 100 miljoner sålda album och skriva låtar till världseliten så har Andreas stor kunskap i branschen. Anna frågar bland annat om hur han har lyckats för att komma dit han är idag och vart Andreas driv kommer ifrån.

Lyssna här

Musikprodd-podden

Detta tips är inte bara ett avsnitt, utan en hel podcast kommer laddad med grymma avsnitt! I Musikprodd-podden möts ni av allt som har med musikproduktion att göra, och lite till. Rösterna i podden är Niklas Berglöf, Joakim Jarl och Magnus Lindberg som tar upp allt från låtskrivande, kreativitet till liveljud och bjuder även in gäster som har gjort sig ett namn i musikvärlden.

Lyssna här

Framgångspodden – Alexander Kronlund

Även detta avsnitt är med en av idol jury medlemmarna, nämligen Alexander Kronlund som gäster Alexander Pärleros´s podcast Framgångspodden. Alexander är en välkänd musikproducent och låtskrivare som har skrivit musik till några av världens största artister. I podcasten får vi ta del av hans musikkarriär och hur det är att arbeta tillsammans med de allra största i branschen. Är ny nyfiken på vägen mot toppen? Lyssna då på detta avsnitt.

Lyssna här

Framgångspodden – Alesso

I sista tipset från oss möter vi Alesso som även han besöker framgångspodden. Alessandro “Alesso” Lindblad är DJ och musikproducent som har gjort sig välkänd i musikvärlden. I podcasten intervjuar Alexander Alesso där de pratar om hur det är att stå på scen inför tiotusentals personer, att samarbeta med de största artisterna och vikten av att våga kontakta rätt person. Lyssna på avsnittet och möt en riktig stjärna.

Lyssna här

Går du i tankar om att utveckla dina kunskaper eller nätverk inom musikbranschen? Ta klivet redan idag och ansök till Innovative Music Management.