5 spelningslokaler att besöka i Stockholm

Stockholm har ett brett “sortiment” när det kommer till konsertlokaler, men vi har samlat våra favoriter! Här kan du läsa om fem ställen vi gärna besöker för spelningar.

Debaser

Debaser är spelningslokalen vars startskott gick år 2002. Företaget etablerade sig vid Slussen i Stockholm och var verksamma där en lång tid. Efter det har Debaser utökat och haft lokaler vid både Medborgarplatsen i Stockholm och i Malmö. För att nu enbart verka på en plats, Hornstull. Slussen och Medborgarplatsen stängdes i och med ombyggnationer, men även Debaser Malmö gick i graven. Så i och med att Debaser lever vidare på Hornstull innebär det att företaget firar 20 år i branschen. På Debaser har många artister spelat genom åren. Bland annat Billie Eilish, Adele och First Aid Kit. Här kommer du till hemsidan!

Munchenbryggeriet

En anrik lokal med mycket historia som pryder Södermalm. På namnet kan man nästan förstå vad byggnaden tidigare verkat som, precis, ett ölbryggeri. Det var en epok som sträckte sig över mer än ett århundrade (1857-1971). Nu fungerar byggnaden som lokal för olika evenemang, däribland konserter och festivaler. I slutet av april (30/4) kan du dansa till och sjunga med i Karpes låtar. Duon som är en av Norges största artister. Här kommer du till hemsidan.

Slakthuset

Precis som det låter på namnet är konsertlokalen belägen i ett gammalt slakthus, som i sin tur ligger i södra Stockholm. Området kring slakthuset förväntas utvecklas och år 2030 bli en innovativ, unik och kreativ stadsdel i Stockholm som bara det känns lockande för ett konsertbesök. Spelningslokalen har under flera år varit en given scen för elektronisk musik. Här kan du gå på klubbkvällar och konserter med både lokala DJs och internationella akter. Tidigare i år har Rebecca & Fiona spelat här. Den här länken tar dig till Slakthusets hemsida.

Gröna Lund

Ikoniska tivolit Gröna Lund bjuder inte bara på underhållning i form av åkattraktioner och chokladhjul. Grönan arrangerar även konserter med stora dragplåster. Tivolit kör i sommar konceptet Grönan Live som de menar är Sveriges längsta festival. Den körs mellan 5 maj – 9 september. Här kan du se Sveriges mest populära och aktuella artister spela, såväl som du kan se internationella akter som Dua Lipa, Toto och John Legend. På den svenska sidan kan vi se namn som Zara Larsson, Mares och Victor Leksell. Här kan du trycka dig vidare till Gröna Lunds hemsida för konserter.

Berns

Lokalen som har allt! Berns kan erbjuda mycket, hotellvistelse, restaurangbesök, nattklubbsbesök och självklart livemusik! Mitt i centrala Stockholm hittar du Berns, en byggnad som stått på samma plats sedan år 1862. Här har världsartister som Josephine Baker, Louis Armstrong och Frank Sinatra uppträtt. I vår kan du se många spännande artister inta scenen. Bland annat Grammisvinnaren Sarah Klang och fenomenala LÉON! Här kommer du till Berns hemsida.

Är du intresserad av arbetet som sker bakom scenen eller bakom artistens framförande på scenen? Då kan Innovative Music Management vara kursen för dig. Spana in KURS & PRIS för mer information.

Text: Linn Hammarlund
Foto: Pexel