“Det gäller bara att våga tro på sig själv” – Nicki Lowe, tidigare kursdeltagare

Foto: Emma Andersson

Berätta, vem är du?

Jag är en stor musikälskare och har alltid gått mycket på konserter och festivaler. Jag fick mitt första hårdrocks-album när jag var 8 år, en samlingsplatta med Kiss. När jag var 12 år så tog min pappa med mig på en Status Quo-konsert, skulle nog gissa att det var starten till det stora musikintresse jag har idag.

Nu är jag inne på mitt femte år som musikarrangör. Från att ha börjat arrangera spelningar i en källarlokal, driver jag numera ett eventbolag med en egen artistagentur.

Varför sökte du till Innovative Music Management?

Efter att ha jobbat med musik i ett par år kände jag att jag ville förvalta och förädla mina kunskaper om branschen. Jag sökte efter en utbildning för att bygga på min erfarenhet och lära mig mer om branschen i sin helhet. Då jag bor i Skövde ville jag gå en utbildning som gick smidigt att pendla till och hittade då IMM i Göteborg. Jag ville samtidigt ha tid för mitt företag och då passade denna kurs på sju tillfällen helt perfekt för mig.

Vill du, som Nicki, lära dig mer om musikbranschen? Ansök till Innovative Music Management

Vad drömmer du om att uppnå inom musikbranschen?

Det skulle vara roligt att jobba som A&R på ett skivbolag eller varför inte mitt egna skivbolag. Det ska vara ett skivbolag som har en nära relation med sina artister, precis som jag har idag på vår agentur. Jag gillar att upptäcka nya band och att sedan få vara en del av deras resa till framgång är ju lite av en dröm.

Det roligaste av allt är att skapa någonting som inte finns, som exempelvis en festival, från idéstadiet till utvärdering. Jag tycker att hela processen är rolig och man lär sig så mycket på vägen. Det blir aldrig tråkigt eftersom att det är så varierande och kreativa uppgifter. Att stå vid sidan av scenen och se ett riktigt grymt liveband spela framför ett fullt publikhav och veta att det är du som möjliggjort detta, det är det inte mycket som slår!

En annan dröm vore ju också att driva ett eget ställe som på sikt kan bli en etablerad musikscen i Sverige och Skandinavien, en plats för både mindre och mer kända band. Jag vill skapa en plats som hjälper unga grymma band att synas och utvecklas och som senare kan komma att bli en del av Sveriges redan starka musikexport.

Jag hoppas också att jag på något sätt kommer att kunna vara med och bidra till bättre förutsättningar för populärmusiken i Sverige, där det bland annat behövs fler mellanstora scener för artister som är på väg upp.

Varför tycker du man ska söka till Innovative Music Management?

Man får träffa och höra kända profilers resa till framgång, hur de en gång startade, hur de har tagit sig dit de är idag och vilka erfarenheter de skapat sig längst vägen, vilket är väldigt intressant. Det finns ingen väg som är den andra lik, man kan ta sig dit på olika sätt, men det som alla har gemensamt i branschen är ett brinnande intresse för musik.

Jag själv började arrangera, precis som många andra, utifrån ett stort musikintresse. Det gäller bara att våga och tro på sig själv. Genom IMM får du hjälp med verktyg och kontakter för att ytterligare öka möjligheterna att kunna jobba med musik.

Har du drömmar om en framtid i musikbranschen? Innovative Music Management kan hjälpa dig ta klivet