Drömmer du om ett jobb i musikbranschen?

Text: Fanny Isgren
Foto: Stock

Känns vägen till ditt drömjobb i musikbranschen långt bort? Vet du inte hur du ska ta dig dit eller vem man ska prata med? Kanske har du redan arbetat med musik tidigare men fastnat. Eller har du bara ett stort intresse för musik och musikupplevelser och vill bli klokare på branschen. Vi vet att många är fast där och känner att drömmen känns som ett hopplöst projekt. Men det behöver inte alls vara så! Jobbet som tour manager, A&R och booking agent är runt hörnet. 

Hos Innovative Music Management ger vi din karriär en push i rätt riktning. Hos vår kurs träffar du etablerade branschfolk, utvidgar ditt nätverk bland våra deltagare och undervisare och blir redo för att ta en plats i musikbranschen. Vi ger dig verktygen för att omvandla dina ambitioner till verklighet. Under kursen gång kommer du skaffa dig viktiga kontakter, och kunskap för att påbörja eller fortsätta ditt arbete i den konkurrenskraftiga musikindustrin. 

Vad gör vi som är så speciellt? Vi använder oss endast av duktiga och etablerade branschfolk som undervisare vilket gör att du alltid lär dig det senaste och nyaste i branschen från kunnigt branschfolk. Våra undervisare kommer med den senaste kunskapen och teorier från branschen, som ger dig en unik och avgörande inblick i en annars stängd bransch. 

Vi har sedan 2009 utvecklat våra kursdeltagares kompetenser och nätverk i musikbranschen, och det är vad vi på Innovative Music Management brinner för. Flera av våra deltagare har fått härifrån med ny kunskap och ännu mer kött på bena för att ta en plats i musikbranschen. Hör fyra av våra tidigare deltagare vad de har och säga.

”Som självlärd manager, booker och promoter, var Innovative Music Management exakt vad jag letade efter. Intressanta föreläsningar med människor från musikbranschen, i kombination med nätverket av andra studenter och de praktiska seminarierna, var utmärkt. Jag fick kunskaper, nätverk, energi och nya vänner. Jag ger mitt varma tack till arrangören, och rekommenderar denna kurs för alla som är ivriga att lära sig mer om den komplexa världen runt Music Management.” Heidi Holm, Kingart Music Management / Rebel live

“Det har varit riktigt intressant och inspirerande att höra om de duktiga undervisarnas erfarenheter och olika tillvägagångssätt. Vi har varit igenom ett antal olika ämnen, vilket har lett till en bredare förståelse av processerna och aktörerna i musikbranschen, samt givit en klarare översikt av industrin. Det har också varit givande att vara i en blandad grupp av människor med olika kompetenser, men med en gemensam passion för musik och musikbranschen. Det har varit bra och spännande att kunna vända och diskutera ämnen och frågor med andra kursdeltagare, och jag har fått många goda råd på vägen.” – Rosa Strandfort, Sångare på Sony Music.

“Jag hade en dröm om att arbeta med musik och därför valde jag att börja kursen på Innovative Music Management. Mina drömmer växte då jag mötte de kreativa, duktiga och passionerade människorna på kursen. Det har verkligen fått mig att öppna upp ögonen. Jag har mött fantastiskt många trevliga människor igenom Innovative Music Management. Om du går runt med en dröm om att arbeta med musik, så vill jag varmt rekommendera detta.” – Magnus Gravenhorst, MusicBusiness 2020

”Kursen är en grym introduktion till de olika grenarna inom musikbranschen, inte bara att SPELA, och det är intressant att lyssna till de olika undervisarna som ibland har olika metoder för att nå samma mål. Spännande att arbeta med case och att arbeta tvärs över olika kompetenser och erfarenheter. Jag kommer definitivt ta med mig många av de saker jag lärt mig, både i arbetet med min egen musikverksamhet och som radiovärd.” – Rikke Egholm Ravn, Sångerska/musiker och Radiovärd på P4 Danmark