Fyra snabba med Mattias Szili

Hej Mattias! Du tog Innovative Music Management kursen i Stockholm under våren 2021. Varför sökte du till kursen? 

Jag sökte till kursen för att jag ville ha mer kunskap om musikbranschen. Jag skriver musik själv men ville få insikt i branschen och lära mig mer om de olika arbetsområdena och hur de fungerar.

Vad är ditt drömyrke?

Jag skulle vilja jobba med att skriva och spela musik som man är riktigt stolt över att släppa!

Vad tyckte du var mest givande med kursen? 

Jag tyckte att jag lärde mig mest om samarbeten, marknadsföring och nätverkande. Vi fick lära oss om olika tillvägagångssätt för att lyckas i branschen och hur man knyter kontakter. Vi fick också inblick i olika musikyrken och allt som händer runtomkring. Vilka som jobbar med vad helt enkelt!

Har du några tips till nya deltagare på kursen?

Sök kontakt och nätverka med de andra deltagarna och lärarna. Det är en bra möjlighet att knyta kontakter om man ser till att också vårda kontakten efteråt. Ta lärarnas emailadress eller LinkedIn och visa intresse. Man är den enda som kan skapa ens egna kontaktnät för framtiden. 

Slutligen, har du någon låt som går varm just nu som du vill tipsa om? 

Ja! Jonas Brothers låt med Marshmello “Leave Before You Love Me” är en skön låt med bra text som jag lyssnat på en del.