Intervju med Charlotta Baker, deltagare i Innovative Music Management

Foto: Privat

Från kock till turnéledare med Innovative Music Management. Vi har intervjuat deltagaren Charlotte Baker om hennes förhållande till musikbranschen och hennes förväntningar på programmet. Följ med här och låt dig inspireras av hennes kulinariska resa till musikens värld.

När och hur började din passion för musikbranschen?
Har alltid gillat musik, men jag utbildade mig till kock och det blev min passion under många år.

Varför beslutade du dig för att ansöka om en plats i Innovative Music Management-programmet? 
Jag har under två årstid arbetat med Skärgårdsturnén och fick ett stipendium för min fortsatta utveckling av Tina Ahlin och Morgan Ågren.

Varför anser du att det är viktigt att utbilda sig inom musikbranschen?
Alla brancher har sina koder och oskrivna regler och jag tror att gebnom vektyg från personer som arbetat i branchen så undviker man frustration och skapar samtidigt ett viktigt kontaktnät.

Vilken yrkesroll strävar du efter inom musikbranschen?
Turné/projektledare

Vilka färdigheter eller kompetenser ser du mest fram emot att utveckla (eller förbättra) under Innovative Music Management-programmet?
Partnerskap och musikkontrakt.

Vilka specifika branschpersonligheter ser du upp till eller inspireras av?
Jag har haft förmånen att träffa många duktiga musiker så min körledare Putte Nelson, Tina Ahlin och hela skärgårdsturnégänget, Anton Körberg, Magnus Carlsson och John Lundvik… kan fortsätta i all evighet. 

Vilket evenemang har haft störst betydelse för dig och ditt intresse för musikbranschen, och varför?
Kören ( Team Putte) som fick mig att sjunga igen och Skärgårdsturnén som har varit bland det roligaste jobbet jag någonsin haft, SÅ mycket kärlek och uppskattning har jag aldrig fått förut. 

Hur håller du dig uppdaterad om de senaste trenderna, nyheterna eller innovationerna inom musikbranschen?
Hoppas att jag får lära mig det!

Går du runt med samma drömmar om en karriär inom musikbranschen som Charlotta? Ansök då om en plats på Innovative Music Management och påbörja din egen resa mot en kreativ framtid.