Intervju med Linda Westin, deltagare i Innovative Music Management-programmet

Foto: privat

Från barndomens dans till professionell dröm. Vi har intervjuat deltagaren Linda Westin om hennes förhållande till musikbranschen och hennes förväntningar på programmet. Följ med här och låt dig inspireras av hennes resa genom musikens värld.

När och hur började din passion för musikbranschen?
Jag är uppvuxen med föräldrar som alltid har älskat och spelat musik hemma och när vi har varit på väg någonstans med bilen. När jag och min storasyster var mindre fick hon sin första skiva – Britney Spears Greatest Hits: My Prerogative som vi lyssnade på och dansade till varje dag. Många timmar spenderades framför TV:n med MTV på skärmen, men det var inte förrän under tonåren min passion för musikbranschen började på riktigt. Det var då jag skrev min första låt och tack vare uppmaning av en musiklärare på skolan sjöng för publik för första gången. Sedan dess har jag hållit på med musik på olika sätt och levt med drömmen om att kunna jobba inom branschen. 

Varför beslutade du dig för att ansöka om en plats i Innovative Music Management-programmet? 
Jag ansökte dels för att träffa nya personer och utöka mitt kontaktnät, men också för att få den information jag behöver för att komma vidare och eventuellt kunna arbeta inom branschen. 

Varför anser du att det är viktigt att utbilda sig inom musikbranschen?
Skräckhistorier får en att känna att det är viktigt att veta vilka rättigheter man har som artist eller låtskrivare för att inte bli utnyttjad i framtiden. Många aktörer inom branschen blir även alltmer självständiga och behöver bredda sina kunskaper inom flera områden. 

Vilken yrkesroll strävar du efter inom musikbranschen?
Artist, låtskrivare eller eventplanering

Vilka färdigheter eller kompetenser ser du mest fram emot att utveckla (eller förbättra) under Innovative Music Management-programmet?
Idé- och konceptutveckling samt PR, marknadsföring och sociala medier. Även partnerskap! 

Vilka specifika branschpersonligheter ser du upp till eller inspireras av?
Producenter, framförallt kvinnor som Robyn, Laleh, Julia Michaels som låtskrivare, Max Martin, artister som Daniela Rathana, Cherrie, The Weeknd, Lady Gaga, Jireel och många fler. 

Vilket evenemang har haft störst betydelse för dig och ditt intresse för musikbranschen, och varför?
Alla typer av konserter och musikaliska event jag har varit på påminner mig om magin med musik och folksamlingar. 
Om jag istället ser till min egna utveckling skulle jag säga en vernissage/spelning jag höll i för några år sen som har haft stor betydelse för mitt intresse och process. Jag fick känna på hur det var att arrangera ett event med allt vad det innebar vilket var väldigt lärorikt och spännande. 

Hur håller du dig uppdaterad om de senaste trenderna, nyheterna eller innovationerna inom musikbranschen?
Nyhetsbrev och utskick från STIM och SAMI, jag lyssnar på radio, annars dålig på att hålla mig uppdaterad tyvärr.

Går du runt med samma drömmar om en karriär inom musikbranschen som Linda? Ansök då om en plats på Innovative Music Management och påbörja din egen resa mot en kreativ framtid.