Intervju med Lisa Zetterlund, deltagare i Innovative Music Management-programmet

Foto: Privat

Från låtskrivning i USA till musikbranschens hemmaplan. Vi har intervjuat deltagaren Lisa Zetterlund om hennes förhållande till musikbranschen och hennes förväntningar på programmet. Följ med här och låt dig inspireras av hennes resa och strävan efter en karriär inom musikbranschen.

När och hur började din passion för musikbranschen?
Jag har hållit på med musik och älskat det så länge jag kan minnas. Men det växte när jag pluggade till låtskrivare i USA. 

Varför beslutade du dig för att ansöka om en plats i Innovative Music Management-programmet? 
När jag kom hem från USA kom Corona kort därefter, och nu när det är borta och jag har landat lite så vill jag ta tag i att hitta arbete inom branschen. 

Varför anser du att det är viktigt att utbilda sig inom musikbranschen?
Man behöver ett större nätverk och kunskap för denna bransch, allt hänger ihop och ju fler kontakter man har, desto enklare och roligare har man det.

Vilken yrkesroll strävar du efter inom musikbranschen?
Helst som låtskrivare, men jag är nöjd med A&R, publishing eller något åt det hållet också. Så länge jag får syssla med musik om dagarna är jag nöjd.

Vilka färdigheter eller kompetenser ser du mest fram emot att utveckla (eller förbättra) under Innovative Music Management-programmet?
Att sälja min egen talang, och finna nya kontakter. Sedan är den svenska branschen ny för mig så ska bli superkul att lära sig den också. 

Vilka specifika branschpersonligheter ser du upp till eller inspireras av?
Chris Stapleton och Dolly Parton är mina två absoluta favoriter som låtskrivare (och otroliga artister). Men man får inte glömma talanger som Max Martin eller Hans Zimmer.

Vilket evenemang har haft störst betydelse för dig och ditt intresse för musikbranschen, och varför?
När jag fick skriva låtar med grammynominerade låtskrivare tillsammans med veteraner i USA. Det var en helt otrolig upplevelse. 

Hur håller du dig uppdaterad om de senaste trenderna, nyheterna eller innovationerna inom musikbranschen
Jag är rätt kass på det, men via nyhetssidor som Billboard och liknande.

Går du runt med samma drömmar om en karriär inom musikbranschen som Lisa? Ansök då om en plats på Innovative Music Management och påbörja din egen resa mot en kreativ framtid.