Intervju med Sabina Lindström, deltagare i Innovative Music Management-programmet

Foto: privat

Från hobbynivå till karriärväg. Vi har intervjuat deltagaren Sabina Lindström om hennes förhållande till musikbranschen och hennes förväntningar på programmet. Läs här och låt dig inspireras av Sabina Lindströms passion för musik samt hennes dröm om att forma framtiden för det svensk-japanska musiksamhället.

När och hur började din passion för musikbranschen?
Sedan 2009 har jag varit intresserad av musikbranschen men har inte förrän 2018 börjat tänka på det på mer än bara hobbynivå.

Varför beslutade du dig för att ansöka om en plats i Innovative Music Management-programmet? 
Jag är aktiv medlem i Swedish-Japanese Performers Association, en svensk förening som främjar japansk populärkultur med inriktning musik och artist i alla slag. För att kunna vidare hjälpa till och bredda vårt arbete vill jag lära mig mer om branschen och vidare ta med dessa kunskaper till föreningen och utveckla den.

Varför anser du att det är viktigt att utbilda sig inom musikbranschen?
För att kunna bredda kunskaper och passion. Musik är ett språk som talas världen över och med mer utbildning inom musikbranschen kan det sprida sig ännu mer och förena fler människor med likasinnade intressen.

Vilken yrkesroll strävar du efter inom musikbranschen?
Främst Management : PR, relationer och kommunikation. Men även insikt på produktion av musik och event.

Vilka färdigheter eller kompetenser ser du mest fram emot att utveckla (eller förbättra) under Innovative Music Management-programmet?
Kommunikation och projekt management. 

Vilka specifika branschpersonligheter ser du upp till eller inspireras av?
De jag ser upp till främst är talangerna under STARTO ENTERTAINMENT (tidigare kallat Johnny & Associates). 

Vilket evenemang har haft störst betydelse för dig och ditt intresse för musikbranschen, och varför?
Främst har det varit konserter och pjäser jag gått på Japan, skapade av STARTO ENTERTAINMENT. De skapar en helt unik upplevelse när man är på plats, ett minne för livet och produktionsnivån är extremt hög och underhållningsnivån är utan dess like. 

Hur håller du dig uppdaterad om de senaste trenderna, nyheterna eller innovationerna inom musikbranschen?
Främst via X, Facebook och bekanta. 

Går du runt med samma drömmar om en karriär inom musikbranschen som Sabina? Ansök då om en plats på Innovative Music Management och påbörja din egen resa mot en kreativ framtid.