Intervju med Tove Segevall, deltagare i Innovative Music Management-programmet

Foto: privat

Från musikstudier till musikbranschens hjärta. Vi har intervjuat deltagaren Tove Segevall om hennes förhållande till musikbranschen och hennes förväntningar på programmet. Följ med här och låt dig inspireras av hennes dröm om att resa mot nya kunskaper och likasinnade i musikbranschen.

När och hur började din passion för musikbranschen?
Jag är själv musikalisk och har studerat musik hela min skolgång. Har en brinnande passion för musiken, och var fullt målmedveten i att jag ville arbeta i musikbranschen när jag läste min utbildning (Produktionsledning) på Berghs. Arbetade en tid på ett skivbolag, där jag till slut valde att lämna, men vet nu att det är i musikbranschen jag känner mig hemma och därför vill jag värva nya kunskaper och träffa likasinnade via denna kursen. 

Varför beslutade du dig för att ansöka om en plats i Innovative Music Management-programmet? 
Innovative Music Management verkar hålla hög kvalitet och det är viktigt för mig.

Varför anser du att det är viktigt att utbilda sig inom musikbranschen?
Man kan alltid lära sig mer! Finns så många olika kompetensområden i branschen. De områden som ingår i kursen intresserar mig och därför föll valet där. 

Vilken yrkesroll strävar du efter inom musikbranschen?
Projektledare eller A&R.

Vilka färdigheter eller kompetenser ser du mest fram emot att utveckla (eller förbättra) under Innovative Music Management-programmet?
Marknadsföring/PR, idé- och konceptutveckling, projektledning. Men är väldigt nyfiken på kursen i sin helhet.

Vilka specifika branschpersonligheter ser du upp till eller inspireras av?
Svårt att peka ut specifika personer, träffat ett gäng drivna och musikälskande personer som inspirerar mig.

Vilket evenemang har haft störst betydelse för dig och ditt intresse för musikbranschen, och varför?
Mitt intresse för musikbranschen har funnits genom hela livet! Jag älskar ju musiken i alla dess former och vill arbeta i musikens kreativa miljö.

Hur håller du dig uppdaterad om de senaste trenderna, nyheterna eller innovationerna inom musikbranschen?
Främst sociala medier (framförallt LinkedIn), musikbranschpoddar. 

Går du runt med samma drömmar om en karriär inom musikbranschen som Tove? Ansök då om en plats på Innovative Music Management och påbörja din egen resa mot en kreativ framtid.