“Jag tror att både du som redan jobbar med musiken och du som vill in i branschen, kan dra nytta från IMM” – André Nobre, kursdeltagare

Musikbranschkursen Innovative Music Management träffar varje år flera inspirerande deltagare, som vill lära sig mer om branschen de drömmer om en framtid inom. Vi är självklart intresserade av att veta mer om deras ambitioner, och därför har vi tagit ett snack med André Nobre, som just nu går på kursen i Stockholm. Han berättar om vad han arbetar med inom musiken idag, och varför han valde att söka till IMM!

Varför har du valt att söka till Innovative Music Management?


Mitt namn är André Nobre, jag kommer från Portugal men har bott i Stockholm sedan 2011. De senaste tre åren har jag regelbundet arrangerat musikevent i Stockholm. Jag är grundaren av föreningen Music Fusion Collective, och mitt senaste projekt Melange Global Beats Club. Även fast jag redan håller på med musik och anordnar event, finns det många områden inom branschen jag saknar kunskap inom. Därför har Innovative Music Management försett mig med många användbara tips genom att låta mig bygga på mitt nätverk med erfarna personer från branschen samt andra kursdeltagare som är potentiella samarbetspartners!

Vad drömmer du om att uppnå inom musikbranschen?


Min dröm är att kunna arbeta med det jag älskar och tycker att jag är bra på, träffa nya människor och artister, stärka dem, och tillsammans skapa fantastiska event. Däremot har jag saknat kunskap om hur man startar ett hållbart företag i det avseende där alla involverade parter får värde av sitt arbete, där varje person kan fokusera på att göra det de är bäst på (och inte det de får mest betalt för). Jag är mestadels intresserad av att arbeta med musik inom folk- och jazz-genrerna.

Varför tycker du man ska skicka in en ansökan till kursen?


Att gå på Innovative Music Management har varit en väldigt positiv upplevelse, mestadels på grund av valet av inspirerande föreläsare som du får chansen att träffa och interagera med, och såklart alla kreativa idéer som delas mellan kursdeltagarna! Jag tror att både du som redan jobbar med musiken och du som vill in i branschen, kan dra nytta från IMM då du blir inspirerad, men också får en mer realistisk bild av hur det är att jobba inom musikbranschen.

Läs mer om kursen och ansök redan idag!