“Kursdeltagarna får ett helt nytt kontaktnät samt mycket kunskap som är svårt att komma åt.” – David Hudert

Möt vår undervisare på musikbranschkursen Innovative Music Management David Hudert! Vi ställde några snabba frågor till honom om hans väg in i branschen, och om hans erfarenhet av att vara undervisare på kursen. Ta del av några goda råd och läs om Davids erfarenheter!

Vad är din upplevelse kring att ha varit en undervisare på kursen Innovative Music Management?
Den är mycket positivt. Samtliga kursdeltagare lyssnar och försöker ta in så mycket som möjligt. När jag undervisar på kurserna brukar jag ofta säga att de får avbryta om de har några frågor eller funderingar så ger jag mitt svar på det. Det brukar fungera bra!

Varför tycker du att man borde söka till kursen Innovative Music Management?
Jag vet att många som jag undervisar säger direkt efter att det var mycket bra och att de har fått mycket att tänka på. Kursdeltagarna får ett helt nytt kontaktnät samt mycket kunskap som är svårt att komma åt. 

Har du några tips till personer som ska söka kursen?
Jag skulle säga att man lär sig ingenting genom att prata. Kom till kursen och lyssna. Få insikt i branschen, motivation, kunskap samt nya kontakter! Det kommer att gynna dig!

Hur kom du in i musikbranschen?
Jag började som punkpromoter vid 20 års ålder och startade nattklubb vid 22. Sedan har jag några års erfarenhet i produktion i turnébranschen. 

Vad var det som lockade dig att börja arbeta inom musikbranschen?
Ärligt sagt, pengar och festandet. Men intresset blev rätt snabbt stort och då var det slut med festandet. Att skapa evenemang med massor av lyckliga människor blev det stora intresset efter det, skulle jag säga.

Vad gör du nu? Jobbar du med något inom branschen? 
Jag äger produktionsbolag i USA och driver turistnäring i Costa Blanca, Spanien. Sedan gör jag även lite konsultuppdrag åt olika musikbolag i Sverige och USA!

Vilket är det mest minnesvärda ögonblicket i din karriär inom musikbranschen, och varför?
Jag var den som, mot mycket svår och politisk konkurrens, räddade en utsåld konsert med Red Hot Chili Peppers på dagen som de fick deras första guldskiva. Väldigt lång historia med riktigt roliga händelser!

Vad tror du är nyckeln till att bygga en karriär inom musikbranschen?
Ta hand om din business först. Skapa positivt innehåll och lösningar. Var inte rädd att göra fel eller misslyckas. Ge aldrig upp! 

Varför tycker du att det är viktigt att ha en utbildning? 
Att “köpa” kunskaper genom utbildningar gör framtiden mer säker att lyckas! Då behöver man inte lära sig på vägen, istället får man lära sig av andras kunskaper, framgångar och misstag. Vilket du lär dig mycket på! Generell kunskap om avtal, företagskunskap, utveckling av idéer är dyrt om man lär sig efteråt. På IMM får man mycket för pengarna skulle jag verkligen vilja påstå!
Själv har jag varit kontaktad av ett flertal kursdeltagare som vill att jag blir deras mentor, superkul!

Visst låter det spännande? Drömmer du också om att jobba inom musikbranschen? Hos oss på Innovative Music Management finns utbildning med erfarna undervisare som har stora kontaktnät och kan skapa dig vägar in i musikbranschen. Läs mer om kursen här!