“Kursen är ett bra och effektivt sätt att lära sig mycket” – Roger Östman

Möt vår undervisare på musikbranschkursen Innovative Music Management Roger Östman! Vi ställde några snabba frågor till honom om hans väg in i branschen, och om hans erfarenhet av att vara undervisare på kursen. Ta del av några goda råd och läs om Rogers erfarenheter!

  1. Vad är din upplevelse kring att ha varit en undervisare på kursen Innovative Music Management?

En utmanade och positiv upplevelse med super aktiva studenter!

  1. Varför tycker du man borde söka till kursen Innovative Music Management?

För att skaffa sig kunskaper från aktiva bransch människor, då musikbranschen är i ständig rörelse och förändras snabbt. Kursen är ett bra och effektivt sätt att lära sig mycket!

  1. Har du några tips till personer som ska söka kursen?

Ha ett brinnande intresse för musik , samt har förvärvat en stor social kompetens i sitt tidigare arbetsliv. 

  1. Hur kom du in i musikbranschen?

Föddes in höll jag på att säga . Helt enkelt genom flitigt arbete, stort intresse för musik och hela processen med att deltaga i ett projekt från start till mål. Jag började med att skriva skivrecensioner i olika fanzines , utbilda mig till ljudtekniker. Därefter började jag jobba på Sveriges Radio med musikläggning, som producent i en musikstudio till att sedan jobba med PR på skivbolag för att avancera till att vara en internationell A&R på ett stort musikförlag. Jag har helt enkelt följt vägen dit musiken har tagit mig!

  1. Vad var det som lockade dig att börja arbeta inom musikbranschen?

Musik är blodet som rinner i mina ådror och hade ett enormt intresse för att jobba med att utveckla nya artister och låtskrivare. 

  1. Vad gör du nu? Jobbar du med något inom branschen? 

Jag jobbar med frilans promotion samt för skivbolaget Mottowsoundz Records / Banjar Publishing. Superkul!

  1. Vilket är det mest minnesvärda ögonblicket i din karriär inom musikbranschen, och varför?

Finns flera! Bland annat att Percy Sledge spelat in låtar som några av mina upphovsmän varit involverad i, samt även det stora välgörenhets projektet www.sexdrugsandhiv.com. Men ja, det finns många fler! Som exempelvis när vi van p3 Guld med Håkan Lidbo och Grammis med Spånka Norrköping, 

  1. Vad tror du är nyckeln till att bygga en karriär inom musikbranschen?

Stort intresse för musik, att bygga nätverk med personer inom nöjesintustrin att ha ett öppet sinne och lyssna på alla typer av musik samt skapa kontakter med marknadsavdelningar inom olika branscher. 

  1. Varför tycker du det är viktigt att ha en utbildning? 

Kunskap är aldrig tungt bära och det viktiga är att skaffa sig kunskaper om talang, utveckling , projektledning med mera! Jag skulle säga att det är väldigt viktigt!

Visst låter det spännande? Drömmer du också om att jobba inom musikbranschen? Hos oss på Innovative Music Management finns utbildning med erfarna undervisare som har stora kontaktnät och kan skapa dig vägar in i musikbranschen. Läs mer om kursen här!