Möt mannen som signat The Sounds, José Gonzalez och Anna Ternheim! – Q&A med vår undervisare Emil Rossling

Foto: Sonny Boy Gustafsson

Möt vår undervisare på musikbranschkursen Innovative Music Management Emil Rossling! Vi ställde några snabba frågor till honom om hans väg in i branschen, och om jobbet som bokningsagent och A&R på Blixten&Co. Ta del av några goda råd och läs om några av de artister Emil Rossling signat!

När fann du ditt intresse för musikbranschen?

Det har funnits med sen barnsben genom pappas stora jazz intresse, men först på riktigt när jag blev 18 år.

Hur har din väg in i branschen sett ut?

Jag började som arrangör på en studentklubb i Linköping (herrgårn) bokade band i över 8 år där. Jag lärde mig ta hand om artister, publik och göra grymma klubbkvällar.  2001 fick jag jobb på Ema Telstar (Live Nation) och sedan dess har jag varit agent. Även haft egen agentur, men är nu på Blixen&Co sedan 2011.

Vad består ditt dagliga arbete av?

Boka turnéer till artister som jag och mina kollegor representerar. Möten med artister och dess representanter och arrangörer. Mycket mail och telefon.

Har du någon framgångshistoria inom ditt arbete att berätta om?

Varit bra på hitta nya bra artister, min första signing 2002 var The Sounds som följdes av Jose Gonzalez, Anna Ternheim, Deportees, Kleerup, Graveyard mfl!

Vad är det roligaste med att arbeta som bokningsagent och A&R?

Att varje dag ser olik ut, att få jobba med det man brinner för, jobba med grymma människor som man hela tiden lär sig nya saker av.

Vad är dina bästa tips till andra som drömmer om att arbeta inom musikbranschen likt dig själv?

Tro på dig själv, var ödmjuk och ha passion för det du gör, det är bara upp till dig själv.

Drömmer du också om en karriär inom musikbranschen likt Emil Rossling? Få en push i rätt riktning med musikbranschkursen Innovative Music Management! Läs mer här: