Q&A med en av Sveriges största oberoende skivbolag, TEN Music Group, som sitter med artister som Zara Larsson, Icona Pop och lovande Vera Hotsauce.

Foto: TEN Music Group
Text: Amanda Bloch

TEN Music Group grundades 2003 och har sedan dess vuxit sig till att bli ett av Sveriges största oberoende skivbolag med stora artister som Zara Larsson, Icona Pop och Erik Hassle, men även upcoming artister som Vera Hotsauce och Benjamin Ingrosso. Lär känna TEN och få en inblick i deras roll som företag i musikbranschen här. 

Vem är TEN? 

TEN Music Group är ett independent 360° bolag som inkluderar recording, publishing, management och studios. TEN har hittat och utvecklat artister såsom Zara Larsson, Icona Pop, Elliphant, Erik Hassle och Niki & The Dove och vårt huvudsakliga fokus är att jobba med de mest talangfulla svenska artisterna och låtskrivarna långsiktigt. Vi har kontor och studios både i Stockholm och Los Angeles och vi jobbar nära tillsammans med andra aktörer inom musikbranschen i båda länderna. Nu ser vi även fram emot framtiden med den nya generationen av TEN som består av Benjamin Ingrosso, FELIX SANDMAN, Vera Hotsauce, Oscar Enestad, Noak Hellsing, Omar Rudberg, Bishara and Leia.

Hur ser en normal arbetsdag ut på TEN? 

Det är ganska svårt att bryta ner en normal jobbdag för oss på TEN då vi alla har olika roller och arbetsuppgifter. Just nu så jobbar vi alla hemifrån och våra telefoner och datorer är våra bästa vänner! I dessa tider så är dagarna fyllda med olika typer av möten online och att mejla, mejla, mejla. Oftast har vi minst en release i veckan så vi jobbar på att promota, marknadsföra och släppa varje låt så bra vi kan just nu. 

Vad är er roll som verksamhet i musikbranschen?

Som företag så har vi tur att vi kan alla kan jobba nära varandra eftersom vi är ett relativt litet företag. Vi håller nära kontakt med vårt kontor i LA och alla jobbar tillsammans för att det ska bli så bra som möjligt. Eftersom vi är ett mindre independent bolag så har vi friheten att vara så flexibla som vi vill med våra releaeser.

Vad är era mål på TEN för framtiden? 

Att fortsätta att göra det som vi älskar, att släppa musik och att hitta och utveckla de bästa artisterna och låtskrivarna från Sverige. 

Vad är ert motto?

Vi har inte riktigt ett motto, men vad som är i fokus hos oss på TEN är att jobba långsiktigt. När vi hittar något vi tror på så kommer vi att ta hand om det hur lång tid det än tar. 

Drömmer du om att jobba på TEN Music Group eller en av de andra stora aktörerna i musikbranschen? Läs mer om Skandinaviens största musikbranschkurs.