“Våga investera i kursen” – Joey Hexacon, tidigare kursdeltagare

På Innovative Music Management utbildar vi årligen flertalet Music Managers som drömmer om en framtid inom musikbranschen. Vi har träffat Joey Hexacon för en intervju där han delar med sig av sina upplevelser och erfarenheter av kursen och delar även med sig av tips till nya deltagare!

Hur kommer det sig att du sökte kursen från första början?
Jag gjorde musik under namnet UNICORN åren 1995-2005 men la sedan musiken på is i femton år. Jag återfick sedan intresset och startade företaget “UNICORN productions” 2020 och har sedan dess långsamt velat bygga upp en stabil grund med kunskap om musikbranchen idag, eftersom mycket hänt och förändrats sedan år 2005.

Hur upplevde du kursen i det stora hela? Och vad upplevde du var det mest givande med kursen?
Tyckte balansen mellan ämnena från gång till gång var bra, och föreläsningarna hade ett bra upplägg! Det mest givande måste jag ändå säga var både nätverkandet med föreläsare och klasskamrater, samt de olika inblickar i musikbranchen som varje kursdag gav på sitt sätt.

Var kursen som du tänkte från början? Och hur har du haft användning av kursen efteråt?
Till stor del: ja, vilket är väldigt positivt! Skulle säga att jag mest haft användning av den genom trygghet i att jag nu har viss kunskap när jag planerar strategier för framtiden, kunskap som jag inte hade och som kunde vägleda mig, innan kursen.

Vad gör du nu efter kursen? 
Jag jobbar med egna låtar för UNICORN, samt läser “Musikproduktion 1” på Göteborg Universitet. Lustigt nog i samma lokaler fast någon våning upp, i Brewhouse, där IMMs föreläsningar hölls.

Skulle du rekommendera kursen till andra? Och har du några tips och råd till nya deltagare av kursen?
Ja det skulle jag. Även om jag tror att det i dessa kärvare tider, kan vara svårt att få folk att våga investera i denna kurs. Tipsen jag kan ge är: kom i tid, var utvilad och nyfiken så kommer du långt!

Visst låter det spännande? Drömmer du också om att jobba inom musikbranschen? Hos oss på Innovative Music Management finns utbildning med erfarna undervisare som har stora kontaktnät och kan skapa dig vägar in i musikbranschen. Läs mer om kursen här!